SAM_0725.jpg
1359308
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
44
100
2702
1359308

Your IP: 52.91.0.112
Server Time: 2022-01-19 09:37:07

Школско двориште од ове недеље, богатије је за две четинарске жбунасте врсте које су посадили учесници квиза „Зелени квиз-Покажи свету како чуваш планету“.

Саднице су поклон расадника „Доријат“.

У суботу, 16. октобра, ученице седмог разреда учествовале су у радионици Народног музеја Кикинда, која је имала за циљ да укаже на значај међугенерацијског учења кроз препознавање музејских експоната. Наиме, учесници су кроз сећања и интервјуе обрадили тему школства некад и сад.

Ученици шестог и седмог разреда ове године су по први пут имали прилику да учествују на такмичењу „Зелени квиз-Покажи свету како чуваш планету“. Такмичење је одржано у организацији „Покрета горана“ Кикинде, Канцеларије за младе и Високе школе струковних студија за образовање васпитача. Покровитељ такмичења био је Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Нашу школу представљала је екипа у саставу: Николина Пап (6/1), Нина Кузманов (7/1) и Марио Комарек (7/2). У конкуренцији дванаест школа, остварили су одлично четврто место. Сви учесници су добили ваучер за школу који могу искористити у расаднику „Доријат“. Честитамо ученицима и наставници Александри Остојин која је била њихов ментор.

Наставници историје, ликовне културе и домаћинства уприличили су угледни час у Народном музеју Кикинда за ученике 5/2 и 6/2 разреда. На овај начин обележили су Дечију недељу, а ученици су се на едукативан и забаван начин сусрели са сталном поставком Народног музеја.

Поводом Змајевих дечијих игара, наша ученица 5/2, Балаж Петра, освојила је награду за ликовни рад на тему „Речи су дрвета, од њих шума расте“. Нажалост, Петра је била болесна када је била додела награда, па је диплому добила са малим закашњењем. Честитамо Петри и њеној наставници!