SAM_1023.jpg
1593231
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
131
489
5293
1593231

Your IP: 3.236.142.143
Server Time: 2024-06-14 10:08:04
У Народној библиотеци "Јован Поповић" у Кикинди су у петак, 10. новембра, додељене награде за најбоље трејлере за књигу.
Међу награђенима нашли су се и ученици наше школе који су чланови секције "Свет уметности - уметност кроз покрет, звук и реч" коју води наставица српског језика Татјана Првуловић Јолић.
Ученици Виола Чемере, Петра Балаж, Естефанија Херман, Мате Комарек, Давид Тот и Роберт Немеш из 7-2 и Борис Котоган из 8-2 одељења чине екипу ''Мајстори глуме” који су аутори трејлера за књигу ''Дечаци Павлове улице" у ком и маестрално глуме.
Њихов рад је похваљен и нашао се међу шест најбољих међу свим пристиглим радовима из целе Србије. Како је стручни жири додељивао само прву награду у свакој од три узрасне категорије, наша похвала је велики успех и мотив да и следеће године учествујемо на конкурсу. Како смо чули од жирија, награда нам је измакла јер наш видео више личи на филм него на трејлер. Ми смо тога били свесни још у процесу стварања, али нам је толико било лепо да се дружимо, да смо снимили више сцена него што је било потребно.
Оно што је посебно интересантно везано за овај трејлер је то да су све сцене снимане из прве, није било понављања сцена. Снимано је три месеца на више локација у граду, а посебно је интересантно снимање на Старом језеру јер су сцене снимане касно увече, по мраку, док су нам друштво правили родитељи ученика.
Специјални гост у оквиру програма и члан жирија који је уручивао награде био је награђивани писац за децу Бранко Стевановић. Господина Бранка смо имали прилику да сретнемо пре почетка свечаног програма и са њим проведемо кратко али значајно време, добијемо понеке савете и књигу на поклон за школску библиотеку. Посебно значајно нам је било то што нас је упутио да се пријавимо на такмичење за најбоље филмове јер имамо квалитет.
Провели смо у библиотеци једно дивно вече, а из ње смо изашли пуних руку - са беџевима, мајицама, слаткишима и захвалницама.
Пазите, снима се даље!