SAM_0923.jpg

2020/2021

Пројекат „Буди друг, дај ми крила један круг!"

Пројекат „Буди друг, дај ми крила један круг!“реализовали смо са жељом да оснажимо наставнике који ће ученицима мигрантима и ученицима из депривираних средина моћи да пруже адекватну подршку и укључе их у образовни процес на најбољи могући начин. Пројекат је подразумевао активности усмерене ка наставницима, ученицима и локалној заједници.Средства за реализацију пројекта одобриоло нам је Министарство просвете, науке и технолошког развоја у оквиру програма Подршка Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији.

Дигитална књига пројекта

Пројекат набавке раунарске опреме

Фондација "Бетлен Габор", из Републике Мађарске, на свом редовном годишњем конкурсу одобрила нам је средства у износу од 3.000 еура за набавку рачунарске опреме. Овим средствима набављена су три рачунара, два пројектора, један сто за рачунар и зидни носачи за пројекторе. Ова опрема обезбедиће једнаке услове за реализацију наставе у свим учионицама и кабинетима у нашој школи.

Пројекат „Стазама сећања"

Пројекат је реализован са циљем упознавања ученика и локалног становништва са ликом и делом Кларе Фејеш, истакнуте учеснице Народноослободилачке борбе у Војводини. Клара је рођена 1921. године и ове године се навршава сто година од њеног рођења. Наша школа носи име ове храбре девојке, али се мало зна о томе ко је она била заправо. Пројекат је финансијски подржао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине. Подршку нам је пружио и Музеј Војводине. Главне активности пројекта биле су усмерене на припрему и извођење драмског приказа о живот Кларе Фејеш и на издавању историјске сликовнице о њеном животу и делу.

 

2019/2020

Пројекат „Кларино распустилиште"

Пројекат је реализован у периоду од 4. до 14. августа 2020. године. У пројекту су учествовали ученици ОШ „Фејеш Клара“ из Кикинде. Пројекат је реализован у форми летњег кампа са циљем унапређења свести  ученика о здравим стиловима живота кроз организацију образовно-рекреативних садржаја као и подизање квалитета слободног времена ученика. Пројекат је већим делом финансирао Покрајински секретаријат за образовање, управу, прописе и националне мањине - националне заједнице.

Дигитална књига пројекта

 

еТвининг пројекат Be my tour guide in your town

Током школске 2019/2020. године наша школа учествовала је у еТвининг пројекту под називом Be my tour guide in your town - Буди мој туристички водич у свом граду. Били смо вредни и креативни, представили смо Кикинду и њене знаменитости, упознали смо ученике из других земаља и њихове градове. Радили смо на заједничким задацима и при том користили различите ИТ алате. Релизаторима пројекта и нашој школи додељена је национална ознака квалитета и европска ознака квалитета.

Детаљан опис пројекта

 

2018/2019

 Еразмус плус пројекат „Образовање = креативност + мотивација + сарадња"