8263_564030173630551_79467698_n.jpg
1005554
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
320
377
8011
1005554

Your IP: 34.207.82.217
Server Time: 2019-05-21 19:27:12

Поводом педесет година Покрајинске смотре рецитатора "Песниче народа мог", признање за дуготрајан рад и остварене резултате додељено је нашој колегиници Хајналки Тот. Ми јој од срца честитамо!

View the embedded image gallery online at:
http://www.osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIde3727fe8a7

10. маја, у петак смо представу „Преглед ормара“, која је настала у сарадњи КУД „Еђшег“ и наше школе, приказали на Смотри ученичког драмског сваралаштва у Фекетићу, која се одржава 12. пут. Организатори су и сада организовали интересатне радионице за младе глумце. Сви смо се лепо провели и пуно научили. 

 

Az Egység M.E. és a Fejős Klára Á. I. együttműködésének eredményeként létrejött Szekrényszemle című előadással pénteken, május 10-én résztvettünk a XII. Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón. Nagyon jól éreztük magunkat. A szervezők ezúttal is érdekes műhelymunkákat szerveztek a diákszínészek számára. Mindannyian maradandó emlékekkel tértünk vissza.

View the embedded image gallery online at:
http://www.osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIdcdc01fa02a

 

Мај месец математике у Кикинди ученици наше школе обележавају трећу годину за редом. Први учесници ове манифестације били су ученици седмог разреда. У Центру за стручно усавршавање присуствовали смо радионици "Нацртај своје име". Знање стечено на часовима математике употребили смо за стварање лепих графичких креација. Радујемо се новим радионицама и новим сусретима!

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId9fa76e94c5

 

 

Екипно такмичење из екологије

17.априла 2019.године у Суботици се одржало покрајинско екипно такмичење из екологије. Нашу школу су представљали Маша Беата, Рице Давид иСич Даниел. Њих је спремала наставница Елеонора Волаш Цибула.

На такмичењу је учествовало 10 екипа из разних делова Војводине.У првом делу такмичења су ученици требали да представе еколошкипроблем или неку од природних вредности свог окружења. Наши ученици су представили Кикиндску сову ушару. Презентовали су је на забаван, шаљив начин.

У другом делу такмичења су представљаниплакати. Могло се бирати између две теме. Птица 2019.године (властелица) и печурка године (црни вргањ).

Екипа наше школе је веома успешно учествовала, освојивши ПРВО место на такмичењу. Освојили су вредне књиге  и летњи камп.Такмичење се завршило обиласкомЛудошког језера.

Екипу чека још једно Међународно такмичење које ће бити одржано у мају у Словачком градићу Коморан (Комаром). Осим презентације овде их очекује итест знања.

Честитамо ижелимо им пуно успеха у Словачкој!

View the embedded image gallery online at:
http://www.osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeIdf746d61bbe

Ученици I1 и I2 одељења су у оквиру пројектне наставе на часовима енглеског језика обрадили са својим наставницама тему Ускрса. Након уводног дела о обичајима у Енглеској и Србији, уследиле су креативне радионице. На заједничким часовима ђаци су уживали док су правили јаја и пилиће од папира и зеке од рециклажног материјала. 

 

Ускршње расположење наставили су и ученици II 2 разреда који су израдили честитке и необичне држаче за јаја.

View the embedded image gallery online at:
http://www.osfejesklara.edu.rs/index.php/rs/2#sigFreeId1bcdb79a53