SAM_0928.jpg
1112419
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
66
240
7043
1112419

Your IP: 34.204.200.74
Server Time: 2020-01-20 07:12:11

7.12.2018.-Одржан састанак пројектног тима

На састанку је договорен финални текст позива за пријаву колега за учешће у пројекту и дефинисан је распоред реализације активности планираних за месец децембар.


 

 

13.8.2018.-Одржан састанак пројектног тима

На данашњем састанку, чланови пројектног тима упознати су са темама координативног састанка који је 5.јула одржан у Београду. На основу школског календара за 2018/19. годину и распореда обука који су нам доставили партнери, направљен је коначан избор термина обука којима ће присуствовати наставници-учесници мобилности. 


 

 

 

 

 

 

10.7.2018.

У оквиру програма „Еразмус плус“, нашој школи је одобрена реализација пројекта „Образовање = мотивација + креативност + сарадња“. Пројекат ће се реализовати у периоду од 3. децембра 2018. до 2. децембра 2019.

 

Пројекат је одобрен у оквиру категорије КА1-Пројекти мобилности за школе и подразумева професионално усавршавање запослених у некој од програмских земаља програма „Еразмус плус“.

Пројекат се бави следећим темама: Информационе технологије и унапређење дигиталних компетенција, усвајање и примена нових наставних метода и инклузија-једнакост у образовању

Опис пројекта

Учешћем у пројекту мобилности, наставници ОШ „Фејеш Клара“ желе да оснаже своје компетенције, размене искуства са колегама из других земаља и усвоје нове методе и технике приступа настави како би расположиве ресурсе искористили да квалитет наставе унапреде до највишег могућег нивоа. Партнерске организације су биране веома пажљиво, у складу са интересовањима и потребама наставника и ученика.

Пројекат предвиђа обуку осам наставника путем следећих курсева: „Монтесори метод у учењу језика у раду са децом узраста до четрнаест година“ ( три наставника похађа курс који реализује језички институт „Lingua piu“) и „Интерактивни веб и дигитални алати за ефикасно учење“ ( пет наставника похађа курс који реализује организација „Enjoy Italy“). Планирано је да учесници мобилности покрију све  области рада у школи: ученике узраста од седам до десет година, учење језика, природне и друштвене науке. Наставници ће присуствовати обукама које ће се реализовати у Италији током априла и јула месеца 2019.

            Након ових обука, наставници ће оснажити своје дигиталне и језичке компетенције, унапредити квалитет наставе применом нових наставних метода и алата за практичан рад са ученицима у школи и ван ње. Очекивани ефекти овог пројекта су и унапређење мотивације наставника и ученика за постизање бољих резултата, максимална искоришћеност постојећих ресурса као и дугорочна међународна сарадња са колегама из земаља Европске уније.

           

            Преношењем стечених знања на колеге у школи и ван ње, ефекти овог пројекта прошириће се на локалну заједницу.

 

            Реализацијом овог пројекта и проширивањем сарадње са школама из других земаља, желимо да створимо окружење у ком ће наши ученици имати могућност да унапређују толеранцију, мултикултуралност и поштовање различитости заједно са својим вршњацима из других земаља.