SAM_0923.jpg
1593223
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
123
489
5285
1593223

Your IP: 3.236.142.143
Server Time: 2024-06-14 09:45:54


Дечја недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права, ове године се одржала под слоганом „Велико срце деце Србије”.
Дечја недеља посвећена је унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у којем деца могу развијати све своје потенцијале. Ови циљеви се остварују непрестаним залагањем за заштиту, унапређење и промоцију дечјих права у нашем друштву. Ове године посебна важност посветила се развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.
На предлог Ученичког парламента наше школе, у току Дечје недеље реализовале су се следеће активности:
- Израда паноа поводом Дечје недеље;
- Игранка за ученике 5-8. разреда;
- Спортски дан у који су били укључени ученици, наставници и родитељи;
- Хуманитарна акција: сакупљање кондиторских производа;
- Трка за срећније детињство.
Израда паноа

Чланови УП израдили су пано поводом Дечје недеље.
Састанак ученичких парламената

Једна од активности за коју су ученици показали посебно интересовање у овиру Дечје недеље је састанак ученичких парламената више основних школа наше општине. Чланови УП ОШ „Јован Поповић” угостили су уторак, 3. октобра, чланове УП из ОШ „Фејеш Клара”, ОШ „Петар Кочић” и ОШ „Миливоје Оморац”. Парламентарци ОШ „Јован Поповић” су се показали као добри домаћини. Уз медитеранске штапиће које су сами спремили и освежавајући напитак с наном из школске органске баште и медом из кошница „Јовиних пчелара”, размењивала су се искуства и знања о улози и раду ученичких парламената по школама, а разговарало се и о проблемима које уочавају у својим школама, као и о предностима и недостацима живота на селу и у граду.
У доброј атмосфери и дружењу, време је брзо протекло, а пали су договори и за наредна дружења.


Игранка

Поводом Дечје недеље Ученички парламент је у среду, 4. октобра, организовао игранку за ученике 5-8. разреда. Игранка је реализована у школи од 18 до 20 часова.

Спортски дан

За ученике виших разреда поводом Дечије недеље у нашој школи је организован спортски дан. Ове године, осим ученика, у спортске активности били су укључени и њихови наставници и други запослени, као и родитељи.
Циљ овог спортског дана није била победа, мада је такмичарски дух био увек присутан, већ међусобно повезивање ученика, наставника и родитеља.
Између ученика су се одвијале утакмице у фудбалу и кошарци.
У трци ролера, која се одржала у дворишту Гимназије, ученици су постигли следеће резултате:
1. место - Петра Балаж (7-2);
2. место – Ружица Милић (6-1);
3. место - Ерик Шили (6-2).
Најбоља атмосфера је била на терену где се одвијала одбојкашка утакмица између ученика и наставника. Екипа наставника је одиграла укупно 5 утакмица са екипама 5 различитих ученичких екипа и у неравноправној борби, тешком муком победила резултатом 3:2.
Након тога, наставници и ученици су се опробали и у извођењу слободних бацања. Овде није било потребе бројати поене јер су ученици показали да су далеко бољи од наставника
Родитељи су највише показали интересовање за играње стоног тениса, а опробали су се у пикаду.
Пикадо је била једина активност у којој смо сви били изједначени: ученици, наставници и родитељи.


Трка за срећније детињство

Ученици наше школе су традиционално узели учешће у Трци за срећније детињство чији је слоган био „Имамо циљ – дођи на старт”.
Најбоље пласирани ученик од 5. до 8. разреда био је Алекса Ковач из 5-1 одељења.