SAM_0916.jpg
1345218
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
161
334
6989
1345218

Your IP: 3.237.16.210
Server Time: 2021-10-28 07:47:19

Прослављен Дан школе у ОШ „Фејеш Клара“

Наша школа је обележила Дан школе који се прославља 21. марта, првог дана пролећа. У Кларину част, која је херојски изгубила живот у двадесет и другој години, слави се младост, живот, лепота. Тог дана у школи се организују разне радионице за ученике и манифестације културног и спортског карактера.

Ове године због епидемиолошке ситуације изостала је традиционална приредба, представа на мађарском језику, Квиз знања, Игре без граница... Ипак, и у овим специфичним условима ученици и наставници нашли су начин да обележе Дан школе. Током прошле и ове недеље организован је ликовни конкурс Под окриљем школског неба поводом обележавања овог важног датума. Од великог броја радова издвојило се десет  најбољих. Међу њима, ликовни рад Маре Драгин (III1)заузео је 1. место, а за најбољу фотографију награђена је Беата Маша (VIII2). Такође, ове године установљена је и смотра рецитатора „Сада сањам мастила у боји“ у част нашој преминулој колегиници Хајналки Тот. Смотра се због тренутне ситуације ове године одржала онлајн. У категорији млађих основаца најбољи рецитатор је Мара Драгин (III1), а 2. место деле Ноеми Будаи (III2) и Виола Чемере (IV2). Међу старијим ђацима најбоље су биле Невена Крнић (1. место) и Хана Матијевић (2. место), обе из одељења V1.  Директорица школе Хермина Чемере доделила је дипломе и захвалнице награђеним и похваљеним ученицима у дворишту школе.

Ове године Дан школе обележен је под маскама и у Гугл учионицама. У духу Кларине борбености, храбрости и отпора, запослени и ученици школе воде неку другачију, савремену, битку 21. века – ковид битку. Надамо се да ћемо следеће године скинути маске и гледати драга лица којих смо се зажелели, у нашим правим пуним учионицама, и да ћемо слушати жагор, смех и музику.