SAM_1121.jpg
1593213
Данас
Јуче
Овај месец
Укупно
113
489
5275
1593213

Your IP: 3.236.142.143
Server Time: 2024-06-14 08:56:15

Дан школе - подршка особама са аутизмом

 Аутизам није болест и не лечи се. Аутизам је стање, изазвано неуроразвојним поремећајима, и прихвата се.

Особе са аутизмом нису лоши ђаци и људи, нису непослушни, нису незаинтересовани. Особе са аутизмом су интелигентне, често изнад просека, васпитане, надарени за поједине области, добри су људи, способни да раде, жељни знања, нежности, разумевања.

Али ИМАЈУ ПОТЕШКОЋЕ у социјалним и комуникацијским вештинама и у томе им треба помоћ. Они имају и те како своје карактерне особине. Они имају свој СВЕМИР. У њему се често сами играју, воле устаљене радње, познате просторе, превише су осетљиви, имају неспецифичне страхове, устаљење начине понашања, радње које се понављају, често им се не разуме говор или они не разумеју друге.

Подржите различитост - СВИ СМО МИ ИСТИ.

Овом и другим порукама обогатили смо дан, обогатили смо живот.

Светски дан особа са аутизмом обележава се сваке године 2. априла, а одређен је резолуцијом УН децембра 2007. године у циљу ширења свести о аутизму, спречавању дискриминације и промовисању њихове инклузије у друштву. Како је "Различитост" једна од тема коју смо одабрали да нам буде лајтмотив у оквиру обележавања Дана школе, придружили смо се акцији обележавања овог дана и пружили разумевање свим особама које имају аутизам. Млађи ђаци су у боравку цртали плава срца и писали поруке, док су старији слали балоне у бескрај да нам небо буде још плавље и топлије.

Подржите различитост - сви заслужујемо ЉУБАВ.

Подржите различитост - сви заслужујемо ПАЖЊУ.

Подржите различитост - сви заслужујемо ЗАГРЉАЈ.

Подржите различитост - сви заслужујемо ТОПЛУ РЕЧ.

Подржите различитост - ПРИХВАТИТЕ ОСОБЕ СА АУТИЗМОМ.